Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 w Podprogramie 2018 – efekty

Utworzono dnia 18.07.2019
Czcionka:

Ośrodek Pomocy Społecznej w Skąpem przy współpracy Bankiem Żywności w Gorzowie Wielkopolskim realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

 

  1. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym)

 

  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 330 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu Gminy Skąpe.
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym: 18,4 ton żywności, tj. 1233 paczek żywnościowych.

Zegar

Kalendarium

Kwiecień 2024
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Imieniny

Strony internetowe

Złożysz wniosek on-line



 

Licznik odwiedzin:

W tym tygodniu: 650

W poprzednim tygodniu: 567

W tym miesiącu: 1768

W poprzednim miesiącu: 3107

Wszystkich: 205095